Onderzoek

Waarom we onderzoeken

Bij Wadudu geloven we in Open Innovatie. Door onderzoek en samenwerking kom je simpelweg verder. Dankzij Hogescholen, gemotiveerde ondernemers en Universiteiten zijn wij als kweker, onderzoekscentrum en advies-partij verder gekomen dan vooraf gedacht. Onze pijlen staan nu op de toekomst gericht; verder onderzoek is noodzakelijk om de insecten sector te laten groeien. We richten ons op voeding van de insecten, automatisering, advies voor nieuwe & potentiële kwekers als ook huisvesting en reproductie & nog veel meer!

Nederlands Dagblad op bezoek bij Wadudu

‘Beestjes in Beilen’ Enkele weken geleden ontvingen wij Marco, die namens het Nederlands Dagblad graag het verhaal achter insecten & in het bijzonder het eten van insecten wil horen. “Dit is anders. Dit is wetenschap.” Vandaag, 8 mei 2019, is zijn verhaal gepubliceerd. Het hele artikel vind je hier. (Foto: Klokhuys Tekst en Foto).

Black Soldier Fly-larven verrijken het leven van leghennen

Door Marko Ruis (Van Hall Larenstein), Jasper Heerkens & Laura Star (Aeres Hogeschool) en Janmar Katoele (Wadudu). “Levende larven van de Black Soldier Fly voeren aan leghennen leidt tot minder veerbeschadigingen door verenpikken. Mits de hennen langer bezig zijn met zoeken en pikken naar de larven. Bij voldoende opname van insecten zijn de technische resultaten […]

Wat we onderzoeken

Onze partners

Als niks zeker is, is alles mogelijk.

 

Ook bijdragen aan Open Innovatie? Neem contact met ons op!