Kennis & Advies

Onze advies-tak is gebaseerd op Open Innovatie. Geïnteresseerd in kweken maar niet zeker of het wat voor u is? Schuif aan bij onze kennissessies! Heeft u al een locatie op het oog? Wij kunnen u tijdens het gehele traject begeleiden, ook met subsidies en afname van insecten.

Kennissessies

Wat u kunt verwachten wanneer u aanschuift bij één van onze sessies in Beilen:

  • Ruimte voor vragen
  • Tijd & aandacht voor uw situatie & wensen
  • Uitleg over de insecten, de sector & mogelijkheden
  • Vervolgtraject uitgelegd

Meer informatie vindt u in onze kennisdocumenten. Klik op Startdocument kweekadvies.

Wanneer mogen we de koffie klaarzetten?

Voor opgave klikt u op een evenement uit de lijst. Op de rechterzijde van de evenement-pagina kunt u zich inschrijven voor de betreffende datum.

Met het oog op kwaliteit over kwantiteit is er besloten met maximaal 6 tot 7 personen gelijktijdig om tafel te gaan. Dit om er voor te zorgen dat er voldoende tijd is om uw vragen te stellen en persoonlijke feedback te ontvangen. We zien u graag op één van onze bijeenkomsten.

 

Reserveer nu uw stoel voor 2020!

Advies op locatie

Heeft u behoefte aan een consult op uw locatie? Wadudu biedt mogelijkheden. In overleg kunnen wij uw kwekerij of locatie bezoeken om hier advies te geven. Ook denken wij graag mee over de toekomst van uw bedrijf.

Wanneer gewenst begeleiden wij uw kweektraject van start tot einde, ook een vooraf vastgestelde afname van uw geproduceerde meelwormen behoort tot de opties.

Neemt u gerust contact op om te horen wat we voor u kunnen betekenen.

Wat anderen zeggen over Wadudu

 

‘Samenwerking Entofarm met Wadudu verloopt uitstekend.’

In het voortraject, voordat de keuze gemaakt werd om insecten te gaan kweken, heeft men vakkundig advies gegeven. Regelmatig kwam door : “Gewoon gaan beginnen, daar leer je het meeste van”. Nadat tijdens een open dag van Wadudu de eerste insecten gegeten waren ging het snel. Eitjes en larfjes werden vakkundig aangeleverd. Gedurende het kweektraject werden vragen adequaat beantwoord. De locatie werd bezocht om praktijk gericht kweekadvies te geven tot zelfs de laatste verzamelperiode. Kortom een prima partner om mee samen te werken.

 

Han Hazekamp

7-12-2018

De kennis en kunde die ze op korte tijd hadden opgebouwd viel meteen op.

We leerden Wadudu voor het eerst kennen op het ‘Edible Insect Seminar & Workshop’ dat in 2017 georganiseerd werd in Wageningen. Ze waren toen net gestart met het kweken van insecten. De kennis en kunde die ze op korte tijd hadden opgebouwd viel meteen op. Dat ze vandaag zijn uitgegroeid tot een heus ‘insecten centrum’ verbaasd dan ook niemand. Vooral hun visie over open kennistransfer betekent voor de relatief nieuwe insectensector een heuse meerwaarde.

Lotte Frooninckx

12-12-2018