Wadudu x Insectsforall

Wadudu x Insectsforall

 


Vernieuwd partnerprogramma met Bas Godschalk

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Onder dit motto opereert Wadudu al sinds de oprichting van de onderneming. Wij werken samen met diverse partners op een breed scala van aspecten.

Met trots kondigen wij ons vernieuwde partnerschap met Insectsforall & duurzaaminsecteneten.nl aan. Onze samenwerking verloopt via Bas Godschalk die al meerdere jaren bekend én betrokken is bij onze onderneming. Hij zet zich in voor meer bewustwording, het verduurzamen van de sector en voornamelijk voor het eten van insecten in de breedste zin van het woord.

Insectsforall werkt net als Wadudu op basis van een ‘driepoot’; Eat, Grow, Develop.

Eat

Bas maakt zich hard voor het eten van insecten. Ze kunnen duurzaam zijn, goed voor de gezondheid en bovendien heel erg lekker! Zijn onderneming biedt bijvoorbeeld workshops op scholen, bij jouw onderneming, of een proeverij bij jouw vereniging.

Grow

Duurzame productie van insecten is waar Bas blij van wordt. Samen met Wadudu werkt hij aan een betere en vooral duurzame sector. Via Wadudu wordt er ondersteuning geboden bij het inrichten van de kwekerij, het schrijven van een business case maar ook het leveren en afnemen van insecten om mee te kweken is een mogelijkheid.

Develop

In het westen is er veel kennis over het kweken van insecten, terwijl het eten van insecten hier veel minder gebeurt. In ontwikkelingslanden is deze schaal precies andersom. Er worden veel insecten gegeten, waar kennis op het gebied van kweken ontbreekt. Bas streeft er naar om betekenisvolle projecten op te zetten in deze gebieden. Een mooi voorbeeld is de Mopane-kwekerij in Zambia. Je leest meer over het project onder deze link.

Meer weten over Insectsforall of duurzaam insecten eten? Kijk hier.