Wadudu werkt samen met Arbeidsmarktregio Drenthe

Wadudu werkt samen met Arbeidsmarktregio Drenthe

Wadudu Insecten Centrum werkt samen met de Arbeidsmarktregio Drenthe. De Arbeidsmarktregio Drenthe bestaat uit de gemeenten Midden-Drenthe, Coevorden, Hoogeveen, Borger-Odoorn, Emmen, De Wolden en het UWV. Samen met de SW-bedrijven Stark en de EMCO-groep worden er arbeidsplaatsen gerealiseerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt

In onze Insectenkwekerij werken veel mensen die ooit een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt. Je leert niet om te werken, maar leven zonder te werken is ook niet goed. Werk geeft je het gevoel dat je ertoe doet, dat je ergens bij hoort, dat je geprikkeld wordt om je te ontwikkelen en dat geeft structuur.
Wadudu werkt samen met de gemeente Midden-Drenthe en leerwerkbedrijf Stark in Hoogeveen. Die samenwerking is van groot belang voor ons en onze medewerkers.

Theo Schuman is één van de werknemers van Wadudu. In het voorjaar van 2019 is hij begonnen en inmiddels werkt hij met veel plezier 32 uur in de week bij de insectenkwekerij.