Inclusief Werkgeverschap, Hoe gaat Wadudu hier mee om?

Inclusief Werkgeverschap, Hoe gaat Wadudu hier mee om?

Karin is sinds 2020 betrokken bij Wadudu en bij ons in aanraking gekomen met inclusief werkgeverschap. Wadudu is een groeiend bedrijf daardoor zijn er regelmatig vacatures, omdat niet iedereen affiniteit heeft met dieren valt het niet altijd mee om deze vacatures vervuld te krijgen. Via een re-integratietraject hadden we al een aantal medewerkers aan het werk, dus er lag een lijntje met de gemeente Midden-Drenthe. Toen we weer vacatures hadden, hebben we bij diezelfde gemeente aangeklopt. Dat resulteerde in een vruchtbare samenwerking want inmiddels hebben we via hen negen mensen in dienst, van de in totaal twaalf medewerkers. Naast dat we een nieuwe bron hebben aangeboord, vinden we het belangrijk om iets te doen voor de maatschappij en een plek te bieden aan mensen die wat minder makkelijk een geschikte werkplek vinden.

Inclusief werkgeven houdt in dat je oprechte interesse in je medewerkers hebt en rekening houdt met eventuele beperkingen. Hiervoor is geduld en flexibiliteit nodig. Iemand moet zich bijvoorbeeld terug kunnen trekken als dat nodig is. Dat betekent ruimte in het rooster houden voor als het een keer niet lukt om het werk af te krijgen. Iedereen is welkom bij Wadudu, Er is maar één voorwaarde en dat is de wil om aan de slag te gaan. Als iemand elke dag met tegenzin komt, gaat het niet lukken, hoe hard je ook je best doet. Dan moet je afscheid van elkaar nemen. Uiteindelijk moet het werk verricht worden, we zijn geen dagbesteding, we zijn een productiebedrijf.

“Het is geen plicht, maar toch heb ik sterk het gevoel dat ieder bedrijf zijn steentje zou moeten bijdragen. Al help je maar één iemand aan werk, iedereen wordt er beter van. De persoon in kwestie, die er weer bij hoort en zelfstandigheid opbouwt, maar ook de maatschappij. Het is een win-winsituatie.”

Het hele interview met het AWVN, kun je hier lezen.

inclusief werkgeverschap