Venik

“Venik” is de Brancheorganisatie die insectenkwekers bijeen brengt. Sinds 2008 bouwt Venik aan een sterke Nederlandse insectenbranche, ze maken zich sterk om insecten als alternatieve eiwitbron op de markt te brengen als gezamenlijk Nederlands kwaliteitsproduct. Dit product is voedselveilig en wordt gekweekt overeenkomstig de richtlijnen van de General food Law.

Venik staat voor

Voorlichting

Onderzoek

Gesprekspartner

Samen Sterk

De brancheorganisatie Venik geeft voorlichting aan consumenten en bedrijven. Venik is de gesprekspartner voor kennisinstellingen, overheid en de media. Venik stimuleert onderzoek door samen te werken met kennisinstellingen, bevordert kennisuitwisseling, ontwikkelt in coöperatie nieuwe producten en bouwt aan een onderlinge strategie om zowel de Nederlandse als internationale markt te veroveren.

Kortom, gezamenlijk een visie uitdragen en de branche sneller te laten groeien door samenwerking. Samen Sterk!

 

Venik & Wadudu

Wadudu is één van de deelnemers van de brancheorganisatie Venik. Naast deelnemer levert Wadudu ook bij aan het bestuur. Janmar Katoele – Elling is secretaris van de vereniging.

Bent u insectenkweker of belangstellende en heeft u interesse in de activiteiten van de vereniging? Neem dan contact op met info@venik.nl of neem een kijkje op de website.

Venik logo
Venik
Venik
Venik