Symposium Porculum

Symposium Porculum te Wageningen

Dinsdag 10 oktober organiseert studievereniging Porculum het symposium met als thema ‘Flexitariër: het menu van 2030?’ Ter ere van haar 25ste verjaardag, zal de vereniging voor intensieve veehouderij een toekomstperspectief proberen te bieden aan (aankomend) ondernemers en anderen die werkzaam zijn in de agrarische sector. Het thema is geïnspireerd op het veranderend eetpatroon van de mens, met invalshoeken en toekomstvoorspellingen vanuit verschillende sectoren. Dagvoorzitter Jacques van Outryve zal ons met zijn Vlaamse accent en wereldwijde kennis meenemen doorheen het symposium. Sprekers Dé van de Riet, Janmar Katoele en Jaap Korteweg daarentegen geven ons een kijkje in hun specifieke sector, hetzij vleesproducten, insectenkweek ofwel vegetarische producten. Zullen deze drie sectoren over 15 jaar evenredig onze maaltijden omvatten? Of zal een van de drie veruit de meeste monden gaan voeden? En geldt dit dan enkel voor Nederland? Of zal er wereldwijd een bepaalde trend ontstaan?

Deze en meer vragen hopen we tijdens het symposium en de discussie te kunnen beantwoorden. Op die manier willen we erachter zien te komen hoe de aanwezigen gaan inspelen op het veranderend menu van de toekomst.

Dus ben je student, agrarisch ondernemer, adviseur of op een andere manier betrokken bij onze voedselproductie? Deel dan je mening op 10 oktober en schrijf je in via de onderstaande link!

Inschrijven

www.porculum-lustrum.com

Locatie

Aanvang en locatie van het symposium:

  • 15.30 , Orion gebouw 103, Bronland 1, 6708 WH Wageningen

Overige informatie

Onderstaand vindt u de poster met o.a. entreegelden (incl. eten en drinken), sponsoren en het volledige programma.

symposium porculum