Kennissessie startende kweker
Onze advies-tak is gebaseerd op Open Innovatie. Geïnteresseerd in kweken maar niet zeker of het wat voor u is? Schuif aan bij onze kennissessies! Heeft u al een locatie op het oog? Wij kunnen u tijdens het gehele traject begeleiden, ook met subsidies en afname van insecten.
Kennissessies
Wat u kunt verwachten wanneer u aanschuift bij één van onze sessies in Beilen:
- Ruimte voor vragen
- Tijd & aandacht voor uw situatie & wensen
- Uitleg over de insecten, de sector & mogelijkheden
- Vervolgtraject uitgelegd
Meer informatie vindt u in onze kennisdocumenten. Klik op Startdocument kweekadvies.
Wanneer mogen we de koffie klaarzetten?
Voor opgave klikt u op een evenement uit de lijst. Op de rechterzijde van de evenement-pagina kunt u zich inschrijven voor de betreffende datum.
Met het oog op kwaliteit over kwantiteit is er besloten met maximaal 6 tot 7 personen gelijktijdig om tafel te gaan. Dit om er voor te zorgen dat er voldoende tijd is om uw vragen te stellen en persoonlijke feedback te ontvangen. We zien u graag op één van onze bijeenkomsten.
Voor alle kennissessies geldt dat elke persoon een geldige QR code hoort te laten zien.
Reserveer nu uw stoel voor 2021! 
Advies op locatie
Heeft u behoefte aan een consult op uw locatie? Wadudu biedt mogelijkheden. In overleg kunnen wij uw kwekerij of locatie bezoeken om hier advies te geven. Ook denken wij graag mee over de toekomst van uw bedrijf.
Wanneer gewenst begeleiden wij uw kweektraject van start tot einde, ook een vooraf vastgestelde afname van uw geproduceerde meelwormen behoort tot de opties.
Neemt u gerust contact op om te horen wat we voor u kunnen betekenen.
Wat anderen zeggen over Wadudu
‘In Noord-Nederland willen we in het kader van de eiwittransitie het aandeel dierlijk eiwit van 60 naar 40 procent brengen en plantaardig eiwit van 40 naar 60 procent. Wadudu is een niet te onderschatten kennisbron in dat proces, een pareltje dat nog in de schelp zit. Je moet weten dat de mens zonder dierlijke eiwitten een gezondheidsuitdaging heeft. In dat samenstel van eiwitten speelt Wadudu een rol. Nu levert men voor Feed (diervoedsel, red.), straks voor food en wie weet op heel lange termijn voor farma.’
Joep de Vries, Business Developer Nom
11-12-2020
‘Bij Wadudu zit heel veel expertise. Het bedrijf speelt een serieuze rol in de eiwittransitie. Wadudu is als een broederij in een pluimveebedrijf, ze broeden de eitjes uit. De ondernemer begon met een idee en het is razend knap hoe met dat naar productie heeft uitgebouwd. Internationale partijen komen er advies halen. Nu wordt er nog vooral voor diervoedsel geproduceerd, maar straks is dat eiwit ook deel van humaan voedsel’.
Dave de Groot, Investment Manager MKB Fonds Drenthe
11-12-2020
‘Samenwerking Entofarm met Wadudu verloopt uitstekend.’
In het voortraject, voordat de keuze gemaakt werd om insecten te gaan kweken, heeft men vakkundig advies gegeven. Regelmatig kwam door : “Gewoon gaan beginnen, daar leer je het meeste van”. Nadat tijdens een open dag van Wadudu de eerste insecten gegeten waren ging het snel. Eitjes en larfjes werden vakkundig aangeleverd. Gedurende het kweektraject werden vragen adequaat beantwoord. De locatie werd bezocht om praktijk gericht kweekadvies te geven tot zelfs de laatste verzamelperiode. Kortom een prima partner om mee samen te werken.
Han Hazekamp
7-12-2018
‘De kennis en kunde die ze op korte tijd hadden opgebouwd viel meteen op.‘
We leerden Wadudu voor het eerst kennen op het ‘Edible Insect Seminar & Workshop’ dat in 2017 georganiseerd werd in Wageningen. Ze waren toen net gestart met het kweken van insecten. De kennis en kunde die ze op korte tijd hadden opgebouwd viel meteen op. Dat ze vandaag zijn uitgegroeid tot een heus ‘insecten centrum’ verbaasd dan ook niemand. Vooral hun visie over open kennistransfer betekent voor de relatief nieuwe insectensector een heuse meerwaarde.
Lotte Frooninckx
12-12-2018