Doorstart Entobreed Farming door Wadudu

Doorstart Entobreed Farming door Wadudu

 

 

Goed nieuws voor EntoBreed Farming B.V. te Zwolle. Na het faillissement van het bedrijf in oktober is nu een doorstart gerealiseerd. Het bedrijf wordt voortgezet door Wadudu gevestigd te Beilen. Er heeft de afgelopen weken een biedingsprocedure plaatsgevonden met meerdere gegadigden. Hieruit is Wadudu als meest passende overname partij naar voren gekomen.

Entobreed
EntoBreed Farming is een agritech startup die op een duurzame manier eetbare meelwormen kweekt. Als meelwormenkweker wordt dit met een minimale impact op leefomgeving én milieu gedaan. De meelwormen krijgen voedingsstoffen met reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie. De kweekcellen waarin gekweekt wordt zijn slim ingericht, waardoor er weinig energie verloren gaat. De insectenmest die na de kweek overblijft, wordt verkocht als vervanger van kunstmest.

Wadudu toekomst
Voor Wadudu is dit een mooie en nieuwe stap, om de vier pijlers onderzoek, productie, advies en processing nog naar een hoger niveau te tillen. Zowel nationaal als internationaal. Samen met anderen een bijdrage leveren aan open innovatie.