Onze Drie Pilaren
Wadudu is gebouwd op drie pilaren: Onderzoek, Productie & Advies. Onze productie dient als ondersteuning voor het gedane onderzoek. Dit doen wij uiteraard niet alleen, wij werken samen met producenten van voeder, universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra, andere insectenkwekers en ‘insect believers’. Zowel binnen als buiten onze sector dragen we bij aan Open Innovatie.
Dit is hoe we dat doen
Productie
De productie geldt als basis voor ons onderzoek. Hierin brengen wij onze kennis in de praktijk. Op ruim 200m² kweken wij momenteel twee soorten insecten. De meelworm (Tenebrio Molitor) beslaat het grootste gedeelte van onze kwekerij.
Deze twee soorten insecten kunnen een grote bijdrage leveren aan onze huidige en zeker ook toekomstige samenleving. Ze vormen geen bedreiging voor ons eco-systeem.
Tijdens onze productie worden er constant aanpassingen gedaan aan het voer, het klimaat en de leefomgeving van onze insecten. Dit ten behoeve van de lopende en toekomstige onderzoeken die gedaan worden.
Zelf meelwormen afnemen? Meer informatie over verkoop vindt u hier.
Onderzoek
Wadudu concentreert zich in Beilen op het onderzoeken van de meelworm. In samenwerking met diverse partners leveren we een bijdrage aan een verdere optimalisatie van enerzijds de vermeerdering en opfok van de insecten en anderzijds een verder professionaliseren van de sector.
Ontwikkeling van de keten is simpelweg noodzakelijk om de kweek van insecten voor eenieder rendabel te maken. Er wordt veel onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld productie, groei & het optimaliseren van voeren versus groeien. Ook automatisering wordt nader onderzocht, meer over onze onderzoeken leest u hier.
Groei is cruciaal. Wij zijn er van overtuigd dat een open, eerlijke en transparante onderneming hier een grote bijdrage aan kan leveren. Onze transparantie toont zich in Open Innovatie maar ook door samenwerkingen buiten onze sector.
Voor meer informatie over kennisdeling klikt u hier.
Advies
De derde pilaar waar Wadudu op steunt is advies. Wij voorzien kwekers en geïnteresseerden in kennis en advies. Dit gebeurt zowel bij bestaande kwekers, startende kwekers, als ook hogescholen en universiteiten. Naast kennis op locatie bieden wij ook de mogelijkheid om bij ons binnen te kijken. Dit noemen wij onze kennissessies.
Over de jaren heen krijgen wij regelmatig het verzoek om onze kennis te delen, uw kweekproces te verbeteren of om onze technieken verder uit te leggen. Om hier gehoor aan te geven organiseren wij bijeenkomsten. In kleine groepen (maximaal 7 personen) leggen wij u uit hoe onze kweek werkt, en hoe u het beste te werk kunt gaan. We zijn een transparante onderneming met als doel om ook úw kweek succesvol te laten worden.
Wij geloven in een sterke sector door samenwerking en open innovatie. Meer informatie over onze kennissessies en mogelijkheden ziet u op onze pagina Advies.
Ons team:
|
|